mboost-dp1

Rovio

Angry Birds indtager Facebook

- Via CNET News - , redigeret af Pernicious

For nogen tid siden kom det frem, at fænomenet Angry Birds var på vej til verdens mest populære sociale netværk – Facebook, og i går debuterede spillet så på siden.

Spillet har længe været at finde på diverse smartphones, hvor det nærmest har opnået kultstatus gennem den seneste tid, og udviklerne bag spillet, Rovio, håber at kunne skabe en endnu større fanbase med lanceringen på Facebook.

Spillet fungerer som de fleste allerede kender det fra smartphone-platformen, dog med den undtagelse, at ekstra muligheder kan købes for et beskedent beløb, hvis man da ikke kan klare sig uden hjælp.

Spillet kører i Flash Player 11, og er frit tilgængeligt for dem, der ønsker at prøve kræfter med de lumske grise og vrede fugle.

Sony

Sony i aggresiv reklame for PS Vita i USA

- Via Slashgear - , redigeret af Pernicious

Sony har smidt mere end 50 millioner dollars i lanceringen af deres PS Vita i USA, og med summen sætter det japanske firma ny rekord i en sådan forbindelse.

Sony sigter i kampagnen efter hardcore gamere og andre, der “aldrig stopper med at spille”, mens Sony ligeledes bruger mange kræfter på at understrege enhedens fordele set i forhold til smartphones som spilleredskab.

Udover den direkte reklame via tv, internet og skilte, tæller PS Vita-reklamerne også sponsorerede Twitter-meddelelser, radio-reklamer og kortfilm.

Årsagen til den voldsomme indsats fra Sonys side er sandsynligvis den noget lunkne modtagelse, PS Vita modtog i Japen i december, hvor enheden efter et godt forsalg skuffede fælt.

Flere eksperter mener, at PS Vita bliver den sidste dedikerede, håndholdte spillemaskine fra Sony, der da også må erkende, at PS Vita på trods af sine nyskabende evner indtil videre ikke har været nogen kommerciel succes.

Samsung

Samsung lancerer Galaxy Tab 2

- Via Samsung Mobile Press - , redigeret af OnkelDunkel , indsendt af thimon

Samsung fortsætter ufortrødent udviklingen af nye tablets på trods af patentsager mod sine eksisterende tablets, og kan nu præsentere omverdenen for Galaxy Tab 2 på 7 tommer.

Den nye Galaxy Tab 2 har en 7″ LCD-skærm med en opløsning på 1024×600 og har en 1 GHz dual-kerne processor, 1 GB RAM og kan fås i en 3G og WiFi version.

På fronten af Galaxy Tab 2 vil man finde et VGA-kamera, mens bagsiden har et 3MP-kamera. Der vil ikke være en LTE version til at starte med, men man må formode at den kommer senere, eftersom den første Galaxy Tab kom i en LTE-version.

Som operativsystem bruger den nye tablet Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Det gør Galaxy Tab 2 til den første tablet fra Samsung, der bruger Android 4.0.

Prisen for WiFi udgaven forventes at blive på 2.350 kroner, mens 3G modellen forventes at blive på 2.950 kroner.

ESA

ESA sender ny rumraket af sted på sin jomfrurejse

- Via BBC - , redigeret af Pernicious

Det europæiske rumagentur ESA har i et stykke tid arbejdet på at lave en rumraket beregnet til mindre laster, der kunne komplimentere deres noget større Ariane raket.

Arbejdet blev til den ny rumraket Vega, der netop er blevet sendt af sted på sin jomfrurejse, som løb af stablen uden uheld fra Kourou i Fransk Guyana. Vega er med sine 30 meter betydelig mindre end ESAs Ariane rumraket, der måler 54 meter i højden.

Vega er beregnet til at håndtere en last på omkring 1,5 ton, hvor Ariane kan klare op til 10 ton. Vega er markant mere økonomisk at bruge end Ariane og erstatter brugen af russiske raketter ved mindre opsendelser.

For at holde mængden af rumskrot nede er Vega designet til at kunne vende tilbage til atmosfæren, så der ikke efterlades noget i rummet ud over lasten.

Sony

Sony vil satse på OLED igen

- Via Heise Online - , redigeret af Pernicious

Sony droppede på et tidspunkt deres engagement i udviklingen af OLED-produkter til konsummarkedet og udviklede kun på OLED-produkter til mobile enheder og erhvervsprodukter.

Sony lægger nu igen kursen om, da den nye direktør for Sony Kazuo Hirai ønsker, at Sony igen skal lave OLED-konsumprodukter. Sony vil derfor investere flere penge i OLED-udvikling, så de kan komme med konkurrencedygtige produker.

Til gengæld stiger Sony nu helt ud af LCD-markedet. Tidligere på året trådte Sony ud af et samarbejde med Samsung om produktion af store LCD-paneler, hvor Samsung overtager Sonys ejerandel. Nu afgiver Sony også alle deres interesser i Sony Mobile Displays til Innovation Network Corporation of Japan i slutningen af marts.

Sony var det første selskab til at sælge et OLED-fjernsyn, der kunne købes af den “almindelige” forbruger, da de for 5 år siden sendte det 11″ store OLED-tv XEL-1 i handlen, der dog mest var en teknologidemonstration i kraft af sin begrænsede tilgængelighed og høje pris.

newz.dk

Eolas retssag: Ingen ejer det interaktive internet

- Via Wired - , redigeret af Net_Srak

Eolas sagsøgte i oktober 2009 en række firmaer, herunder Apple, Google, eBay, Playboy, Blockbuster, Citigroup og andre firmaer for krænkelse af deres patent.

Eolas’ patent beskriver sammen med et tidligere patent de fik tildelt i 1998, en browser med mulighed for at afvikle embedded kode. Dette dækker over interaktive funktionaliteter i en browser som at rotere billeder eller streaming af video. Med et lignende patent formåede Eolas i 2007, at indgå forlig med Microsoft for over $100 millioner.

Eolas patents gyldighed er siden udstedelsen blevet bestridt med argumenter om, at browseren Viola udviklet af Pei-Yuan Wei allerede i 1992 havde mulighed for at afvikle embedded kode.

Retten i Texas har afgjort, at Eolas ikke har ret til deres patenter. Som retten udtrykker det, har ingen ejerskab over det interaktive internet. Afgørelsen faldt efter vidneudsagn fra Pei-Yuan Wei, Eric Bina, der startede Netscape, David Raggett, som opfandt tagget “embed” i HTML samt Tim Berners-Lee, skaberen af WWW.

Tim Berners-Lee udtalte blandt andet om Viola, at det var forud for sin tid.

Tim Berners-Lee skrev:
It was ahead of its time. The things Pei was doing would later be done in Java.

Hvis afgørelsen var faldet ud til fordel for Eolas kunne Google, Apple og de andre firmaer se frem til at skulle betale $600 millioner. Med pengene Eolas fik fra forliget med Microsoft er det sandsynligt, at Eolas vil appellere afgørelsen.

VideoLAN

VideoLAN afslører VLC 2.0 RC, færdig udgave ventes denne uge

- Via Anandtech -

VideoLAN, som står bag medieafspilleren VLC med det velkendte keglelogo, har annonceret, at afspilleren vil udkomme i version 2.0 meget snart. Allerede nu kan en Release Candidate hentes.

De fleste ændringer finder man i OS X-versionen, som blandt andet byder på ny brugergrænseflade og Blu-Ray-understøttelse, men også Windows-brugere kan se frem til ændringer, for eksempel en ny 64-bit-version og understøttelse af afspillelse af flere forskellige videoer i samme RAR-arkiv.

Listen af ændringer tyder desuden på, at der arbejdes på udgaver af medieafspilleren til iOS og Android, hvilket måske kan overraske en smule, da Apple tidligere fjernede VLC til iOS fra sin App Store.

Release Candidates af VLC 2.0 kan downloades her.

Hitachi

Laserpuls kan skrive flere terabyte i sekundet til harddisk

- Via ScienceDaily - , redigeret af OnkelDunkel

Et forskerhold bestående af forskere fra flere lande, der er ledes af University of York i Storbritannien, har fundet ud af gemme information ved at bruge varme.

En af forskerne fra University of York, Thomas Ostler, udtaler at denne fremgangsmåde giver mulighed for at skrive flere terabyte af information per sekund.

Thomas Ostler, University of York skrev:
Instead of using a magnetic field to record information on a magnetic medium, we harnessed much stronger internal forces and recorded information using only heat. This revolutionary method allows the recording of Terabytes (thousands of Gigabytes) of information per second, hundreds of times faster than present hard drive technology. As there is no need for a magnetic field, there is also less energy consumption.

Fremgangsmåden er at benytte sig af en ultrakort laserpuls, der er en milliontedel af en milliontedel af et sekund om at ramme et enkelt punkt på den magnetiske plade. Dermed kommer temperaturen i dette punkt kortvarigt op på over 800 C, og den magnetiske orientation i punktet bliver vendt om.

En anden fordel ved at bruge en laserpuls er det mindre energiforbrug i forhold til at skulle rotere en magnetisk skive.

W3C

Apple og Google skaber deres egen webstandard

- Via Daniel Glazman blog - , redigeret af Pernicious

Daniel Glazman, der er næstformand for W3C, udtaler på sin blog, at problemet med “Microsoft-standarder” er på vej tilbage igen.

For nogle år siden var den mest populære browser Internet Explorer 6. Dette betød, at webdesignere udviklede deres hjemmesider til at fungere bedst og i nogle tilfælde kun, i Internet Explorer 6 med Microsofts HTML-koder. Dermed gav det et problem for resten af browserne, der kun understøttede HTML-standarder og ikke Microsofts standard.

Med udfasningen af Internet Explorer 6 er problemet næsten løst, men den udbredte brug af mobile platforme har genskabt problemet, og det er ifølge Glazman WebKit, der er synderen.

Daniel Glazman, W3C skrev:
Not so long ago, IE6 was the over-dominant browser on the Web. Technically, the Web was full of works-only-in-IE6 web sites and the other browsers, the users were crying. IE6 is dead, this time is gone, and all browsers vendors including Microsoft itself rejoice. Gone? Not entirely… IE6 is gone, the problem is back.

Problemet med WebKit, der anvendes i primært browserne Safari og Chrome, som benyttes i iPad, iPhones og Android-enheder er, at udviklere er begyndt at anvende optimeringer, der kun virker med denne.

Det betyder, at hjemmesider udvikles til at fungere optimalt i WebKit og mindre optimalt i andre browsere. Det sker ved, at udviklere anvender specifikke tags, -webkit-*, der kun fungerer i WebKit-browsere.

Glazman er meget bekymret for udviklingen, der er en kæp i hjulet for udbredelsen af webstandarder, når sites laves til producent specifikke browsere. Han opfordrer derfor webdesignere til huske de andre browserer samt, at Google og Apple indsender en samlet beskrivelse over alle deres specielle tags til W3C, hvorved de eventuelt kan gå hen og blive en ægte standard.

PBS A/S

Kriminelle bryder igen igennem NemId

- Via Version2 - , redigeret af Pernicious

Sikkerheden i NemID er igen blevet sat på prøve, efter at otte kunder hos Danske Bank har fået stjålet op til 700.000 kr i alt. Det skriver Version2.

Der er tale om et Man-In-The-Middle-angreb, men i modsætning til det sidste angreb på NemID, hvor kunder hos Nordeas blev udsat for et phising angreb via email, benyttede de kriminelle sig denne gang af malware installeret på kundens computer.

DanID bekræfter, at angrebet sandsynligvis er foregået ved, at kunden har fået installeret malware enten via et link i en e-mail eller besøg på en hjemmeside. Når kunden logger på sin netbank, har malwaren så opsnappet login og password til kundens netbank og derefter kontaktet bagmændene.

De kriminielle har så selv logget på netbankens med det opsnappede login og password, og derefter via malwaren bedt kunden, i et pop-up vindue, om en NemId-nøgle. Kunden har ikke anet uråd, da pop-up vinduet er dukket op samtidig med, at vedkommende er logget på netbanken.

DanID har informeret om angrebet pressemeddelse.

DanID skrev:
I otte tilfælde har kunder i Danske Bank i de seneste dage været udsat for misbrug i netbanken. Via malware, som brugerne uforvarende er kommet til at installere på deres computere, har it-kriminelle haft mulighed for at udføre det, der med et teknisk udtryk kaldes ”real time phishing”. Misbruget har fundet sted, mens kunderne har været logget ind i deres netbank

Efter angrebet udtaler Søren Winge fra DanID, at de løbende overvejer at hæve sikkerhedsniveauet, men ikke med nogen detaljer om hvordan.