mboost-dp1

salmanvg8.blogspot.com

Seneste testudgave af Windows 8 fjerner startknappen

- Via ExtremeTech - , redigeret af Pernicious , indsendt af Satai

Med lanceringen af Windows 8, den næste udgave af Microsofts populære operativsystem, vil brugerne ikke længere kunne benytte den velkendte startknap, der har været en fast del af Windows siden Windows 95.

Startknappen fjernes nemlig helt, til fordelt for hvad der kaldes et “hot corner”. Det vil sige, at brugeren for at åbne Windows 8’s nye Metro-startskærm i stedet skal føre musen ned i nederste venstre hjørne, eller klikke der med sin finger, hvis han benytter et apparat, der understøtter touch.

Knappen er fjernet i den seneste testudgave af Windows 8, men det er muligt, at Microsoft vil bringe startknappen tilbage, inden en offentlig beta-udgave af operativsystemet er klar inden for de næste par uger. Ifølge kilder er det dog ikke sandsynligt, hvorfor brugerne nok snart vil skulle vænne sig til, at klare sig uden den velkendte del af Windows.

Google

Symantec opdager Android-trojaner, der modificerer sin kode ved hver download

- Via TechWorld - , redigeret af Pernicious

Sikkerhedsfirmaet Symantec advarer nu om en type af trojansk hest til Android, der modificerer sin egen kode, hver gang den downloades, så malwaren på den måde omgår antivirusprogrammer.

Metoden, kendt som server-side polymorphism, kendes fra computervira, hvor den er blevet brugt i flere år, men det er først nu, at skabere af malware til mobiltelefoner, tager den til sig. Det fungerer ved, at serveren, som distribuerer malwaren, varierer dele af trojaneren, hver gang den downloades.

Trojaneren som Symantec har opdaget flere varianter af, kalder de Android.Opfake. Den distribueres fra russiske hjemmesider, og får inficerede telefoner til at sende sms-beskeder til overtakserede tjenester i en lang række europæiske og tidligere sovjetlande.

Android.Opfake ændrer dog kun enkelte dele af sin kode, og er derfor til at genkende for antivirusprogrammer på de dele, der forbliver ens i alle varianter.

Flickr - babá

Google og Facebook censurerer indhold i Indien

- Via ZDNet - , redigeret af Pernicious

Retten i den indiske by Delhi beordrede i december måned 21 virksomheder til at censurere deres indhold på internettet, og de har nu fået 15 dage, til at præsentere deres planer for gennemførslen af denne regulering.

Blandt de berørte er blandt andet Google og Facebook, der begge fortæller, at de allerede har gennemført censuren. Herudover er andre store udenlandske firmaer som Microsoft og Yahoo også berørt.

Sagen startede, da en indisk journalist klagede over firmaerne, han mente spredte anstødeligt indhold, der korrumperer sindet. Indiske statsmænd fik som eksempel vist illustrationer af grise, der løb igennem Islams hellige by Mekka, samt den indiske premierminister Manmohan Singh og kongresmedlem Sonia Gandhi i afslørende stillinger.

Facebook og Google har tidligere forsvaret sig med, at de ikke kan stilles til ansvar for det indhold, som brugerne uploader, da det ville være umuligt at screene indholdet automatisk. Alligevel har de to internetgiganter altså valgt allerede at implementere rettens beordrede ændringer.

Facebook

Malware spreder sig på Facebook via video af “USA’s angreb på Iran og Saudiarabien”

- Via nakedsecurity - , redigeret af Pernicious

Sikkerhedsfirmaet Sophos melder nu, de har observeret en uroligende mængde af statusopdateringer på det sociale netværk Facebook, som alle spreder den samme malware.

Beskeden lyder således: “U.S. Attacks Iran and Saudia Arabia. Fuck 🙁 [LINK] The Begin of World War 3?”. Linket i statusopdateringen leder til en falsk udgave af den velkendte nyhedskanal CNN’s hjemmeside, hvorpå der påstås at være en video af USA’s angreb på Iran og Saudiarabien.

Når brugerne forsøger at afspille videoen, vises der dog en besked om, at Adobe Flash Player først skal opdateres. Opdateringen gemmer dog på malware, som installerer et rootkit på Windows-computere.

Inden for tre timer blev mere end 60.000 Facebook-brugere snydt til at besøge hjemmesiden.

Sophos er endnu ikke klar over, hvordan beskeden spreder sig på Facebook, men firmaet fortæller, at det muligvis er malwaren selv, der sender beskeden til Facebook uden brugernes viden.

AMD

AMD: Vi vil være ledende på GPU-ydelse

- Via X-bit labs - , redigeret af Pernicious

AMD har siden Intel indførte deres Tick Tock strategi med lanceringen af de første Core processorer, været bagud hvad angår ydelse for sine CPU’er.

På GPU siden satsede AMD på at have den bedste ydelse til prisen, uden nødvendigvis at kunne levere den kraftigste GPU, hvilket dog har ændret sig på det seneste, eftersom AMD har indhentet og overgået rivalen Nvidia i størst ydelse for en GPU.

Denne placering ønsker AMD nu at beholde, eftersom GPU-ydelsen er gået hen at blive meget vigtig for dem, ikke kun på GPU-markedet, men specielt på CPU-markedet, hvor AMD integrerer GPU og CPU i en APU (accelerated processing unit) også kendt som Fusion-arkitekturen.

Lisa Su, AMD skrev:
Graphics technology ends up being the central piece of our entire roadmap. Graphics is a basic building block in terms of parallel processing capability that allows us to accelerate many-many applications. This is really a secret sauce that goes into our APU line.

Google Inc.

Google løfter sløret for Android malwareskanneren Bouncer

- Via Computerworld USA - , redigeret af Pernicious

Google har i al stilhed indført en malwareskanner de kalder for Bouncer, der er et automatiseret system til skanning af alle Androidprogrammer, der frigives via Android Market.

Ifølge Hiroshi Lockheimer fra Google, har Bouncer kørt i nogle måneder nu, men man har først løftet sløret for den i løbet af den sidste uge. Hiroshi påpeger, at ingen tilsyneladende har opdaget det, hvilket også er formålet, da Bouncer ikke skal virke forstyrrende.

Bouncer fungerer ved, at den tjekker alle programmer, der uploades til Android Market inden de frigives til download. Bouncer tjekker programmerne for kendt malware samt undersøger, om de opfører sig på en måde, der ikke er accepteret af Google. Hvis Bouncer finder kendt malware kan den blokere for programmet med det samme, eller sende programmet videre til gennemgang af mennesker.

Efterhånden som Bouncer bliver opdateret, har den også mulighed for at tjekke programmer, den allerede har tjekket en gang før, for at se om nogle skulle være sluppet igennem på grund af, at den på det tidspunkt ikke kunne genkende malwaren.

Mange sikkerhedsfolk har efterlyst en funktion som Bouncer hos Google, da man ikke brød sig om, at Google først reagerede, når brugerne rapporterede om malware.

AMD

AMD smelter CPU og GPU sammen

- Via Computerworld USA - , redigeret af OnkelDunkel

AMD har længe arbejdet for, at CPU og GPU skal kunne findes i den samme processor, hvilket udmøntede sig i Fusion-arkitekturen, hvor en almindelig CPU ligger parallelt med en GPU i samme chip.

AMD vil nu tage skridtet videre og helt smelte CPU og GPU-kernen sammen i en ny arkitektur kaldet HSA (heterogeneous systems architecture). De første produkter baseret på HSA vil dukke op i 2014, eventuelt i slutningen af 2013.

Med den nye arkitektur adskiller AMD sig markant fra Intel og satser på, at omverdenen tager arkitekturen til sig og laver software der kan udnytte den. Til dette formål er AMD i gang med, at opbygge en organisation, der skal fremme HSA, hvilket bl.a. skal gøres ved brug af open source-værktøjer.

Microsoft Corporation

Windows Phone 8 detaljer frigivet

- Via pocketnow.com - , redigeret af Net_Srak

Hjemmesiden pocketnow.com har fået fingrene i en video med Microsofts leder af Windows Phone-afdeling, Joe Belfiore. I videoen, som ellers var tiltænkt deres partnere i Nokia, gennemgår Belfiore en række ændringer og tilføjelser som vil findes i Windows Phone 8, der også er kendt under navnet Apollo.

Først og fremmest vil WP8 åbne op for et større udvalg af hardware, til glæde for dem hvor de bedste hardwarespecifikationer betyder alt. Multikerneprocessorer, microSD-kort, NFC og fire nye skærmopløsninger vil blive understøttet. Belfiore fremhæver betaling og “tap-to-share” via NFC som man også kender det fra Galaxy Nexus. Det vil blive muligt at dele indhold mellem både stationære, laptops, tablets og telefoner.

Windows 8 og WP 8 vil komme til at dele mange grundlæggende elementer fra blandt andet kernen, netværk, sikkerhed. Samtidig vil man få mulighed for, at dele sine data mellem enheder gennem Skydrive. Belfiore giver det eksempel, at man med det samme vil have adgang til ens uploadede musik fra en ny telefon, uden først at skulle synkronisere med en PC.

Interessant for firmaer er komplet kryptering af mobiltelefonen ved brug af BitLocker samt understøttelse for, at firmaer kan rulle deres egne applikationer ud, når telefonen er på firmaets netværk bag en firewall.

Corning Inc.

Corning giver et bud på fremtiden med ny video

- Via Android Community - , redigeret af Pernicious

Glasproducenten Corning, mest kendt for produktet Gorilla Glass, har udgivet videoen “A Day Made of Glass 2: Same Day”, som er et gæt på hvordan teknologien, og selvfølgelig Gorilla Glass, muligvis vil se ud i fremtiden.

Corning gætter, ikke overraskende, på at fremtidens teknologiprodukter i stor stil vil bestå af berøringsfølsomme glasoverflader, der vil gøre indryk både i klasseværelserne, i hjemmene, i virksomhederne og mange andre steder.

Selvom flere af koncepterne i øjeblikket virker meget urealistiske, er andre tæt på noget, vi allerede kender. For eksempel fremviste Samsung på årets CES-messe et vindue med touch-understøttelse.

Du kan se hele den 11 minutter lange video nedenunder.

Facebook

De fleste Facebook-brugere får mere ud af det sociale netværk, end de giver

- Via LA Times Blogs - , redigeret af Pernicious

Pew Research Internet Project har offentliggjort en analyse, der viser, at størstedelen af Facebooks 845 millioner brugere får mere ud af det sociale netværk, end de giver tilbage.

40 % af brugerne i en repræsentativt udvalgt gruppe sendte venneforespørgsler, mens 63 % af dem modtog mindst én sådan forespørgsel. Mens 12 % taggede en ven på et billede, blev 35 % selv tagget. Og mens hver enkel bruger klikkede “synes godt om” 14 gange på andres beskeder, gjorde andre i gennemsnit det samme på brugerens indhold 20 gange.

skrev:
There is this 20% to 30% who are extremely active who are giving more than they are getting, and they are so active they are making up for feeding everyone extra stuff. […] It could be that there is something going on in their life that causes them to be very active, or it could be that some people think of it almost as a job to be active on Facebook.

Ifølge analysen ligner de sociale interaktioner på Facebook desuden dem, der finder sted i den virkelige verden, hvorfor kvinder er mere tilbøjelige til at skrive på det sociale netværk end mænd: Over en periode på en måned skrev kvinder i gennemsnit 11 statusopdateringer, mens mænd skrev 6. Derudover skrev kvinder også oftere kommentarer på andres statusopdateringer.