Forskere har lavet en undersøgelse, der viser at ved at analysere tweets, er det muligt at bedømme hvilke personlighedstræk er til stede i personen.
Chris Summer fra Online Privacy Foundation har sammen med Florida Atlantic University og dataindsamlingsfirmaet Kaggle undersøgt disse tweets, som de fremlægger ved Defcon.
Chris Summer var bekymret for den mængde information, der findes på sociale tjenester og ønskede at vise, at det ikke kunne lade sig gøre at lave en personlighedsanalyse af en person ud fra eksempelvis tweets. Der er en tjeneste, Klout, som bedømmer twitterbrugeres indflydelse, og en afledning af Klout er en anden tjeneste, Klouchebag som bedømmer hvor godt en twitterbruger klarer sig på Klout. På samme måde kunne man lave en lignende tjeneste, Klyschopath, der kan sige om en person er en psykopat.
Undersøgelsen omfattede 3.000 twitterbrugere, hvor de skulle gennemgå en personlighedstest som testede for otte personlighedstræk som for eksempel psykopati, narcissisme og machiavellianisme. Derefter blev deres tweets indsamlet og analyseret af Kaggle. Twitterbrugerne kunne til gengæld vinde en iPad for deres deltagelse.
Undersøgelsen viste, at ud af 3.000 twitterbrugere var der 41 som havde tydelige træk af psykopati, narcissisme og machiavellianisme, mens resten af brugerne fordelte sig i forskellige grader.
De indsamlede tweets blev oversat til 337 datapunkter, der indikere sproglige træk. Kaggle delte indsamlede tweets ind i to datasæt, hvor forskere via Kaggle kunne konkurrere om at lave den bedste algoritme, som bedst korrelerede det første datasæt med personlighedstesten. Derefter blev algoritmerne valideret med det andet datasæt.
Chris Summer var overrasket over, hvor god korrelationen var mellem algoritmen og personlighedstesten, og han bryder sig ikke om perspektivet med, at det i fremtiden kan bruges af myndigheder til at finde personer med dårlige personlighedstræk. Han mener at mange tweets mere er et udtryk for vrede og at man ofte er mere tilbøjelig til at tweete i vrede.
Der eksisterer allerede teknologi, der kan forudsige om en person vil begå kriminalitet igen, hvor det blandt andet benyttes i Florida.Hvis myndighederne vil bruge denne metode til at fange forbrydere mener Chris Summer, at der vil være falske positiver, fordi at en person har nogle tydelige dårlige personlighedstræk, betyder det ikke at de vil lave kriminalitet.
Chris Summer, Online Privacy Foundation skrev:
Just because someone scores highly doesn’t mean they’re criminally minded. Using this to try to spot someone who’s going to commit a crime is going to result in catching people who aren’t going to. But in general it’s interesting. You can use it to look at large groups of people and ask are we becoming more antisocial?
Han mener også at det kan finde indpas hos arbejdsgivere, der vil have medarbejdere med bestemte personlighedstræk, hvor det tidligere har vist at psykopater er gode ledere.