mboost-dp1

SXC - happe

ACTA nedstemmes af Europaparlamentet

- Via BBC.com - , redigeret af Pernicious , indsendt af tormok

ACTA er ved en afstemning i Europaparlamentet blevet nedstemt meget eftertrykkeligt med stemmerne 478 imod og 39 for, mens 165 ikke stemte eller ikke var tilstede.

Dermed er det nu meget usandsynligt, at ACTA vil blive gennemført i resten af verden, da det vil være svært at sælge idéen over for andre lande, når det meste af EU er imod ACTA.

EU-kommissionen har endnu ikke opgivet ACTA og vil stadig have den behandlet hos den europæiske domstol, for at se om der reelt er nogen problemer med, at ACTA skulle bryde med de fundamentale rettigheder for blandt andet fri tale.

HTC

Apple taber patentsag i britisk højesteret

- Via BBC.com - , redigeret af Net_Srak , indsendt af tormok

Blandt de efterhånden utallige patentsager mellem virksomheder, og i særdeleshed mellem smartphoneproducenter, har Apple netop lidt et nederlag ved Højesteret i London.

Sagen er oprindeligt anlagt af HTC mod Apple sidste år, for at bekæmpe en række patenter som Apple brugte i sager ved en tysk domstol.

Det drejer sig om i alt fire patenter, hvor især den ene har stor opmærksomhed, nemlig Slide to Unlock-patentet, som Apple mener også andre telefonproducenter har brudt.

I den britiske sag har dommeren afgjort, at ingen af de fire patenter er brudt af HTC. Med henvisning til unlock-patentet, så har HTC nok lavet en lignende funktion på deres telefoner, men funktionen eksisterede allerede inden Apple fik patent på den. I 2004 udgav svenske Neonode deres N1-telefon med en lignende funktion.

Ikke overraskende er HTC godt tilfredse med udfaldet, som de mener afslører, at Apple ikke har hold i deres anklager.

SXC - creationc

EU-Domstol: Man skal kunne videresælge digitalt anskaffet software

- Via ign.com - , indsendt af Backfirejr

Det er i dag muligt at købe brugte spil i mange forretninger, hvilket irriterer producenterne, hvorfor de har været glade for tjenester som Steam, hvor spil sælges som downloads uden et medie, og en licens ikke kan overdrages til en anden, når først den er taget i brug.

En afgørelse som netop er faldet ved EU-domstolen kan dog ændre denne situation. Sagen som stod mellem Oracle og det tyske firma UsedSoft er nemlig faldet ud til sidst nævntes fordel, der solgte brugte udgaver af Oracles produkter.

Softwareproducenterne mener ikke kunderne køber en kopi af deres software, men blot en ret til at anvende det, hvor de heller ikke kan sælge produktet videre, men der er domstolen altså ikke enige med dem i.

Ifølge dommen så overfører sælgeren rettigheden til kopien af softwaren, når der betales for et produkt, som giver køberen ret til brug af produktet i en ubegrænset periode. På den baggrund konkluderes det, at rettighedshaveren ikke kan forhindre et videresalg, selvom licensreglerne måtte forbyde det.

Hvorvidt det nu tvinger tjenester som Steam til at gøre det muligt at sælge brugte spil, er endnu uvist.

Hele afgørelsen kan læses her eller i en kortere udgave som pressemeddelelse her (pdf).

CERN

Higgs boson er med stor sandsynlighed fundet

- Via BBC - , indsendt af thimon

Efter at have forudsagt eksistensen af et elementarpartikel for 48 år siden, der er ansvarlig for, at ting har en masse, ser det nu ud til, at Peter Higgs har ret. CERN har således kunne offentliggøre nye resultater fra LHC, der viser, at de med sikkerhed har opdaget en ny boson.

Den nye boson er fundet i vægtklassen 125-126 GeV med en signifikans på 5,0 sigma for Atlas-detektoren, hvilket giver en sikkerhed på 99,99997 procent og er den signifikans, forskerne ønskede at opnå for at være sikre på, at de havde fundet en ny partikel.

For CMS-detektoren var resultatet lidt dårligere, men sammenlagt er signifikansen på 4,9 sigma, hvilket giver en sandsynlighed på 99,99995 procent.

Jagten på Higgs bosonen har været en af de største bedrifter inden for fysikkens verden, og har været i gang i 45 år. Til trods for offentliggørelsen oplyser de hos CERN, at der fortsat vil blive arbejdet på at indsamle flere informationer om den nyopdagede boson.

Google Inc.

Google rydder op, afliver iGoogle

- Via Google Blog - , redigeret af Net_Srak

Lettere forsinket har Google annonceret deres planer for årets forårsrengøring, som er den årlige gennemgang af projekter de har gang i, om hvor vidt de skal fortsætte eller nedlægges. Der er denne gang fem projekter som skrottes, heriblandt iGoogle.

iGoogle blev introduceret tilbage i 2005 og gør det muligt for brugere at opbygge deres helt egen Google-startside, med for eksempel nyhedsfeeds, søgefunktion, vejrudsigter og meget mere. Selvom Google nu har meldt ud, at tjenesten vil blive nedlagt, så sker det ikke lige med det samme. Den sidste dag for iGoogle bliver den 31. oktober 2013.

Ud over iGoogle vil Google Video også få det endelige dødsstød. Tjenesten har længe været lukket for upload af nye videoer, men nu vil den blive lukket helt ned, det sker den 20. august i år.

De resterende projekter/tjenester som vil lukke, er Google Mini den 31. juli, Google Talk Chatback og Googles Symbian Search App.

Boeing

Forskere omgår sikkerheden i flyvende drone

- Via BBC.com - , indsendt af tormok

Flyvende droner bliver brugt mange steder i verden, men især USA er langt fremme på dette område, og den amerikanske regering overvejer nu, at åbne op for kommerciel brug af droner i amerikansk luftrum.

Ved en demonstration fornyligt i Texas på det lokale stadion, fremviste forskere og studerende fra University of Texas, hvordan de kunne overtage styringen af en flyvende drone. Det skete efter en opfordring fra den amerikanske sikkerhedsorganisation DHS (Department of Homeland Security).

Med udstyr der kostede omkring $1.000, lykkedes det forskerne at snyde dronens navigationssystem, ved at sende falske GPS-informationer til den, hvorved de fik dronen til at afvige fra dens programmerede kurs.

Dette er ifølge forskerne en stor sikkerhedsrisiko, idet en drone på den måde vil kunne overtages og i værste tilfælde anvendes i et terrorangreb, især ved store droner, som for eksempel førerløse fragtfly.

Efter demonstrationen håber forskerne, at der nu vil blive sat mere fokus på sikkerheden omkring droner brugt i kommerciel sammenhæng.

Free Software Foundation

Free Software Foundation er bekymrede over Secure boot

- Via Ars Technica - , indsendt af Kenman

Når Windows 8 udkommer, så skal alle computerproducenter, som ønsker at have et Windows logo på deres computer, leve op til en række krav fra Microsoft. En af disse er, at de skal anvende Secure Boot, hvilket Free Software Foundation (FSF) finder kritisabelt.

Secure Boot er en sikkerhedsfunktion bygget ind i computerens UEFI (En erstatning for BIOS), som skal sikre, at malware ikke har pillet ved styresystemet. Det sker ved at tjekke at kun kode, der er signeret med en godkendt signatur, kan afvikles.

Hos FSF er de bekymrede for, at det ligger forhindringer i vejen for de personer, som ønsker at have en bootloader, for at kunne starte op i et andet operativsystem som for eksempel Linux.

Ifølge specifikationerne for Secure Boot er det muligt helt at slå funktionen fra, men FSF er bekymrede over, om det er noget alle kan finde ud af at gøre.

Hos Canonical og Red Hat har man valgt at omgå denne bekymring, ved i Red Hats tilfælde at signere deres kode for Fedora med en signatur fra Microsoft, og i Canonicals tilfælde vedlægger de en signatur med Ubuntu, som brugeren så selv skal implementere.

Heller ikke disse løsninger finder FSF optimale, da det med Red Hats løsning kræver afhængighed af Microsoft, og i Canonicals tilfælde fortsat kræver en indsats af brugeren.

Microsoft Corporation

Opgradering til Windows 8 billigere end forgængerne

- Via The Windows Blog - , redigeret af Pernicious , indsendt af Magten

Traditionelt har det været en dyr fornøjelse at opgradere sin Windows licens til en nyere en af slagsen, men med udgivelsen af Windows 8 lige om hjørnet, har Microsoft offentliggjort sin prispolitik for opgraderinger til det kommende styresystem.

Hvis en forbruger ønsker at opgradere fra Windows XP, Windows Vista eller Windows 7 fra udgivelsesdatoen og og frem til 31. Januar 2013, slipper forbrugerne med $39.99 hvilket er væsentligt billigere end opgraderingen fra Windows Vista til Windows 7, som ligger i en pris af mellem $119 og $219.

Med opgraderingen får forbrugeren også mulighed for at hente Windows Media Center udvidelsen, der indeholder de nødvendige codecs for at kunne afspille dvd-film.

Prisen på $39.99 gælder for digitale opgraderinger af operativsystemet, en opgradering med et fysisk medie vil i samme periode koste $70.

Microsoft Corporation

Windows 7 er nu installeret på 50 % af verdens computere

- Via engadget - , indsendt af Magten

Windows 7 har været og er fortsat, en stor succes for Microsoft og ifølge firmaet StatCounter, så har operativsystemet netop rundet en stor milepæl, da det nu driver mere end halvdelen er alle computere i verden.

Milepælen blev opnået i juni måned, og er sket på baggrund af en støt stigende brugerskare, der siden juni 2011, er vokset jævnt fra en andel på cirka 35 % til nu 50,2 %.

På andenpladsen kommer det aldrende Windows XP, som til trods for at være over 10 år gammelt, sidder på 29,9 % af markedet. Det er således under et år siden, at Windows 7 overhalede Windows XP som det mest udbredte Windows-styresystem.

Læs også: Windows 7 er verdens mest anvendte styresystem

Ser man på grafen for hvor meget markedsandelen af Windows 7 stiger, så er den ikke påvirket af, at Microsoft har offentliggjort Windows 8, eller at den forventes at udkomme i oktober i år.

SXC - patyvo

Microsoft taber over 36 milliarder kroner

- Via CNN Money - , indsendt af arne_v

Når Microsoft offentliggør deres kvartalsregnskaber, er det normalt med store overskud, men sådan bliver det næppe i det kommende regnskab. Årsagen er købet af firmaet aQuantive i 2007, som de nu næsten har fuldstændig nedskrevet i værdi.

Firmaet blev købt for $6,3 milliarder, eller 37,2 milliarder kroner i dagens kurs, dengang 33 milliarder kroner, men i mandags nedskrev Microsoft værdien af købet med ikke mindre end $6,2 milliarder, hvilket svarer til 36,6 milliarder kroner.

Læs også: Microsoft køber aQuantive for 33 mia. kroner

aQuantive blev købt for at styrke sig i kampen om at tjene penge på reklamer online, hvor Yahoo og især Google stod stærke. Det skulle dog vise sig, at Microsoft slet ikke kunne få det ud af købet, som de regnede med.

Pressemeddelelse fra Microsoft skrev:
While the aQuantive acquisition continues to provide tools for Microsoft’s online advertising efforts, the acquisition did not accelerate growth to the degree anticipated.

Da Microsoft købte aQuantive i 2007 var det deres største enkelte investering nogensinde.