Kodak har i længere tid været økonomisk presset og de har tidligere meldt ud, at de vil prøve at tjene penge på deres patenter.
Se også: Kodak prøver at overleve via sine patenter
I den forbindelse har Kodak blandt andet sagsøgt Samsung og LG, hvor der blev indgået et forlig til en værdi af $964 millioner. Senere har Kodak bedt de amerikanske handelsmyndigheder, ITC, om at stoppe for import af Apple’s og RIM’s produkter med henvisning til deres patent. I sagen mod Apple og RIM afgjorde ITC først, at Apple og RIM ikke bryder Kodaks patent, da patentet var ugyldigt. Kodak bad om at få en ekstra undersøgelse af sagen, der for nylig er blevet afgjort.
Se også: Kodak et skridt nærmere $1 mia. fra Apple og RIM
Kodaks patent omhandler at optage en video eller tage et billede, mens man ser en anden video.
ITC har for anden gang afgjort, at Apple og RIM ikke bryder Kodaks patent. Desuden mener embedsmanden hos ITC ikke at Kodaks patent er gyldigt, da opfindelsen i patentet er åbenlyst for en fagmand. Det skal her nævnes, at det kun er det amerikanske patentkontor som kan erklære et patent ugyldigt. ITC’s mening betyder derfor ikke at patentet bliver teknisk ugyldigt, men det gør det dog sværere for Kodak i fremtiden at håndhæve dette patent.
Med afgørelsen bliver salget af Kodaks patenter også sværere, da mindst et af patenterne ikke kan bruges i kampen mellem Apple, Google, Samsung og andre.
Udover denne afgørelse fra ITC, mener Apple at de ejer nogle af Kodaks patenter, da de lavede et samarbejde i 1990’erne, hvor de udviklede på en teknologi til at et hurtigt billede.
Som modsvar til Kodaks søgsmål, anlage Apple selv en sag ved ITC mod Kodak over et af Apples egne patenter. Denne sag er også afgjort, hvor ITC har afgjort at Kodak ikke bryder Apples patent.