mboost-dp1

Google

Google I/O: Ingen spor af Android Update Alliance

- Via Ars Technica - , redigeret af Pernicious

En af de største problemstillinger for hele Androidmarkedet, er den fragmentering, der er opstået som følge af de forskellige producenter og teleselskabers holdning til opdateringer af deres produkter.

Selvom Android 4.0, Ice Cream Sandwich, har været tilgængelig i 8 måneder, er det kun 7 % af Android-enheder, der bruger denne version, langt størsteparten, godt 66 % bruger stadig Android 2.3.3, Gingerbread.

For at løse dette problem, blev der til Google I/O 2011 startet Android Update Alliance initiativet, som skulle sikre, at producenter af Android-enheder opdaterede deres produkter hurtigere. Siden Google I/O 2011 har der dog været meget stille om initiativet og det ser da heller ikke ud til, at det har haft nogen effekt.

Android Update Alliance blev ikke nævnt med et ord på førstedagen af Google I/O 2012, hvorfor det ser ud til, at initiativet ikke engang nåede at opleve sin et års fødselsdag, før den afgik ved døden.

Med den forretningsmodel Google har for Android, kan de ikke tvinge deres partnere til at opdatere deres produkter, men højest presse dem lidt, ved blandt andet at lancere deres egne Nexus produkter. Det nye Platform Development Kit er også en måde at få producenterne til at lave opdateringer, da de nu får hurtigere adgang til nye versioner af Android.

Google Inc.

Google I/O: Google fremviser Nexus 7 tablet

- Via engadget - , redigeret af Net_Srak

Op til Google I/O har der været meget snak om en Nexus-tablet, og nu har Google fremvist Nexus 7, der som navnet antyder, er en tablet med en skærm på 7 tommer.

Den nye tablet kommer med Android 4.1 (Jelly Bean) som den første enhed i verden. På hardwaresiden har den en IPS LCD med en opløsning på 1280×800 pixels. Hjertet i enheden er en quadcore Tegra 3 SoC fra Nvidia, der arbejder ved 1,2 Ghz.

Nexus 7 udkommer i en version med 8 og 16 GB intern lagerplads og 1 GB RAM, ligesom den er udstyret med 802.11b/g/n Wi-Fi, bluetooth og NFC, men ingen 3G. Batteriet er nomineret til at holde i 8 timer. Tykkelsen er på 10,4 millimeter og vægten på 340 gram.

Specifikationerne er dermed ikke de bedste i verden, men bestemt ikke dårlige, og slet ikke når man ser på prisen. En 8 GB-udgave kommer i USA til at koste $199 og $249 for udgaven med 16 GB. Den forventes at kunne købes i butikker USA, Storbritannien, Australien og Canada i løbet af midten af juli måned, eller online via Google Play.

Se en videointroduktion af Nexus 7 herunder.

Google Inc.

Google I/O: Android 4.1 præsenteret

- Via Ars Technica - , redigeret af Pernicious

Google udviklingskonference er startet i USA og som forventet har de løftet sløret for den næste version af Android, der nu er nået op på version 4.1 og har navnet Jelly Bean.

Trods den beskedne versionsnummer 4.1 er der en række større nyheder med i Jelly Bean. En af de helt store er Project Butter, der forbedrer brugerens oplevelse af brugergrænsefladen, ved at gøre alt meget mere flydende og reagere hurtigere på input.

Notifikationssystemet er blevet forbedret så beskeder nu er interaktive, hvorved man kan starte handlinger direkte fra en besked, så som at starte et opkald, ligesom der kan vises mere detaljerede informationer. Udviklere vil desuden kunne tilpasse hvordan deres beskeder skal se ud.

Stemmestyring er blevet forbedret og kan også bruges hvis man ikke har en netforbindelse, ligesom søgning er blevet forbedret og tekstinput nu er bedre til at forudse, hvad brugeren vil skrive og foreslå brugbare ord.

Google Now er en ny funktion, der forsøger at foretage personlige handlinger ud fra ens opførselsmønster. Eksempelvis kan Google Now tjekke trafikken, omkring det tidspunkt den ved, man plejer at tage fra arbejde og komme med alternative ruter, hvis den kan se, der er trafikproblemer.

www.politi.dk

Rigspolitiet får 40 millioner kroner tilbage af CSC for Polsag

- Via Version2 - , indsendt af arne_v

Da justitsminister Morten Bødskov valgte at trække stikket på det skandaleramte Polsag projekt, som CSC stod bag, havde det kostet Politiet og skatteyderne omkring 400 millioner kroner. Det var penge, som ministeren ville have så mange som muligt tilbage af; De endte med at få 40 millioner kroner. Det skriver Version2.

Læs også: Justitsminister vil have flest mulige POLSAG-penge tilbage

Det står klart efter, at CSC og Rigspolitiet har indgået et forlig, i stedet for at trække sagen ud i en retssag. Det endelige beløb kan dog ende med at blive væsentligt højere, idet der i aftalen indgår, hvad Rigspolitiet i en pressemeddelelse kalder ‘andre elementer’ til en potentiel værdi af 96 millioner kroner.

Konkret får Rigspolitiet 25 millioner kroner tilbage kontant, og 15 millioner via andre afdrag. Dermed anser både Rigspolitiet og CSC sagen som afsluttet.

Flickr - Marc Bernet

Stuxnet havde måske dødsdato indbygget

- Via SecureList - , indsendt af tormok

Stuxnet er i dag kendt som et af de mest komplicerede og avancerede malware, der endnu er opdaget, udviklet af amerikanske og israelske efterretningstjenester. Den blev opdaget i juni 2010 og er sidenhen blevet undersøgt nøje. Nu har en forsker fra Kaspersy Labs opdaget, at Stuxnet så ud til at leve på lånt tid.

Ifølge forskeren Costin Raiu indeholder et af områderne i koden, som er en del af konfigurationen for malwaren, en 8 byte variable der, hvis det udlæses som en dato, svarer til den 24. juni 2012. Det svarer til den dato hvor koden, som gør det muligt for Stuxnet at kopiere sig selv til en USB-enhed, stoppede med at virke.

Datoen passer næsten med 3 årsdagen for hvornår den første variant af Stuxnet blev aktiv, hvilket skete den 23. juni 2009. Raiu påpeger desuden et andet sammenfald med et stump af koden i Stuxnet, der peger på den 24. juni 1982. Denne dag for 30 år siden fik et fly problemer med alle sine motorer, der blev lukket ned af vulkansk aske.

National Portrait Gallery

Alan Turing begik måske ikke selvmord

- Via BBC - , indsendt af tormok

Den britiske matematiker Alan Turing, som har haft en stor indflydelse på skabelsen af moderne computere og kunstig intelligens, døde i 1954 af cyanid forgiftning.

Det blev dengang fastslået at årsagen skyldtes selvmord, men nu har en ny undersøgelse af Turings ligsyn rejst tvivl om denne konklusion. I Turings familie har moderen hele tiden troet, at forgiftningen var et uheld.

Det er professor Jack Copeland som rejser tvivlen, efter at have gennemgået detaljerne omkring dødsfaldet igen. Copeland påpeger, at et ligsyn foretaget i dag ville have kommet til en anden konklusion, at der sandsynligvis var tale om et uheld.

Et halv spist æble blev fundet på sengebordet ved siden af Turing. Ifølge Copeland var det ikke unormalt at Turing efterlod et æble halv spist, og æblet blev aldrig undersøgt for rester af gift. Dermed er der en sandsynlighed for, at æblet ikke havde noget med uheldet at gøre og at Turing kan have indtaget cyanidet ved et uheld.

Yderligere blev der i lejligheden fundet en huskeseddel, Turing havde skrevet til sig selv, om ting han skulle foretage sig, i ugen efter han blev fundet død.

Skyline

Satellitforbindelse kan blive alternativ for Skyline-kunder

- Via Version2 - , indsendt af thimon

Om få dage lukker kurator bag Skyline endeligt for det trådløse Wimax-netværk, der i mange tilfælde har været eneste mulighed for danskere, både private og virksomheder, at opnå en ordentlig internetforbindelse. Ingen har ville overtage netværket, men nu står det danske firma Kjærsgaard Satnet klar med et alternativ. Det skriver version2.

Firmaet tilbyder internetforbindelser via satellit, forbindelser som de fleste forbinder med meget dyre priser, men hos Kjærsgaard Satnet kan de tilbyde en forbindelse på 4 Mbps download og 1 Mbps upload til 269 kroner om måneden, en pris hvor de fleste kan være med.

Oven i den månedlige betaling skal kunderne dog også betale et etableringsgebyr på 5.000 kroner, som dækker for udstyr og opsætning af dette, til at skabe forbindelse til satellitten KA-SAT. Dertil kommer, at der er en forbrugsgrænse på 4 GB om måneden.

Hvis tidligere og nuværende Skyline-kunder er interesserede, må de dog væbne sig med tålmodighed, idet Kjærsgaard Satnet først kan levere udstyret sidst i juli.

Microsoft Corporation

Bill Gates: Tablets egner sig ikke til undervisning

- Via Chronicle - , redigeret af Pernicious

Bill Gates har givet et større interview med The Chronicle, omkring et af de emner han interesserer sig meget for, uddannelse, et område som han i kraft af Bill & Melinda Gates Foundation har støttet med millioner af dollars.

I forbindelse med interviewet, kommer man ind på hvordan tablets egner sig til undervisning. Her er Gates’ holdning meget klar; han mener tablets er det forkerte stykke værktøj for elever, da de mest egner sig til at læse på og ikke til at arbejde med seriøst – dette kræver et ordentligt tastatur. Eftersom en stor del af skolearbejdet er at skrive og kommunikere, mener Gates at en billig form for pc mere er sagen.

At give elever tablets uden en ordentlig plan bagved, ender ifølge Gates aldrig godt. Hvis man virkelig ønsker at indføre tablets eller andre enheder, skal selve undervisningen omstrukteres så den drager fordel af de nye muligheder, ligesom lærerne også skal ændre den måde, de arbejder på.

SanDisk Corporation

Sandisk sender verdens hurtigste microSDHC-kort i handlen

- Via Storage Newsletter - , redigeret af Pernicious

Sandisk har med sit nyeste microSDHC-hukommelseskort, øget læse- og skrivehastigheden betydeligt, fra den foregående generation. Det nye kort der går under navnet Extreme Pro microSDHC UHS-I, har en læsehastighed på 95 MB/s og en skrivehastighed på 90 MB/s.

Sandisk målretter Extreme Pro microSDHC UHS-I specifikt mod smartphones og tablets, hvor den høje overførselshastighed vil være til fordel ved Full HD videooptagelse, overførsel af data til og fra en computer og fotooptagelser med høj opløsning i burstmode.

Det nye hukommelseskort kommer til at starte med i en 8 GB og 16 GB udgave, der har en pris på henholdsvis 59,99 dollars og 99,99 dollars. Extreme Pro microSDHC UHS-I kan bruges i alle enheder, som understøtter microSDHC.

Waoo!

WAOO er Danmarks bedste netudbyder

- Via Computerworld DK - , redigeret af Net_Srak , indsendt af arne_v

Analysefirmaet Loyalty Groups har netop afsluttet arbejdet med deres rapport Branche IndexTM Internet 2012, der kigger nærmere på hvordan danskerne har det med de danske internetudbydere. Her klarer fiberselskabet WAOO sig særdeles godt.

Baseret på 3.000 udfyldte webskemaer kan undersøgelsen konkludere, at WAOO i loyalitet, værdi for pengene, tilfredshed generelt og tilfredshed med hastighed indtager førstepladsen.

Med i toppen blander sig især Fullrate, men også en række mindre internetudbydere, der i undersøgelsen tæller med samlet.

I bunden er det Telenor og Telia som indtager sidstepladserne, hvor det dog er Telia, som har bundplaceringen i tre af de nævnte målepunkter.